Ruim 98% van een voertuig wordt inmiddels gerecycled.

 

Met alle gecertificeerde auto-demontagebedrijven zijn we er vorig jaar in geslaagd om 98,3% van het gewicht van de afgedankte auto die in Nederland gerecycled worden te recyclen. Dat is opnieuw een prestatie van formaat waar we met elkaar trots op mogen zijn.

Vandaag publiceren we het duurzaamheidsverslag van ARN met hierin de belangrijkste cijfers uit 2020 en een groot aantal verhalen over auto- en batterijrecycling. U kunt het duurzaamheidsverslag met de animaties, video’s en infographics hier zien: Duurzaamheidsverslag – ARN.

225.804 auto’s ingeleverd bij auto-demontagebedrijven
In totaal zijn vorig jaar in Nederland 225.804 auto’s afgedankt (in 2019 waren dat er nog 234.384). Dankzij verantwoorde en hoogwaardige autorecycling is in de autorecyclingketen een totale CO2 besparing gerealiseerd van 214,63 kton CO2 (198 kton CO2 in 2019).

Deze cijfers benadrukken belang gecertificeerde auto-demontagebedrijven

In Nederland zijn diverse kleine autosloperijen en middelgrote auto-demontage bedrijven.
Bij Autodemontage Klaas Boer vinden wij het belangrijk een schade of sloopauto zo efficiënt en milieu vriendelijk te recyclen.
Dit betekend dat goede gebruikte auto-onderdelen weer opnieuw gebruikt worden. De auto-onderdelen van Autodemontage Klaas Boer vliegen letterlijk de hele wereld over.

Benieuwd wat uw schade of sloopauto waard is? vraag vrijblijvend een bod aan voor uw auto.
Wij halen gratis auto`s op uit de provincie Groningen, Friesland en Drenthe.

 

 

 

Bron: ARN.nl en Autodemontage Klaas Boer