Gebruikte achterkleppen te koop

Heeft u schade aan de achterklep van uw auto? Dan kan het kopen van een gebruikte achterklep een voordelige oplossing zijn. U vindt bij ons diverse gebruikte achterkleppen van allerlei merken en modellen. Neem gerust even contact op of kijk in het onderstaande systeem.

Gebruikte achterkleppen van diverse merken

Ons aanbod van onderdelen en demontage-auto’s bestaat uit vele merken en modellen. Zoals bekende merken als Volkswagen, Mercedes, Opel, Renault, Ford, Peugeot, BMW, Toyota, Audi, Volvo, Citroen, Fiat, Kia, Nissan, Hyundai, Suzuki, Seat, Mazda, Mitsubishi, Skoda, Daihatsu en Alfa Romeo. Door het brede aanbod is er een vrij grote kans dat de achterklep die u zoekt, bij ons te koop is. Daarbij heeft u  soms zelfs de keuze uit verschillende kleuren.

Wekelijks worden er tientallen nieuwe demontage-auto’s aan de voorraad toegevoegd. De demontage-auto’s van de minste kwaliteit worden vervolgens gebruikt voor de metaalrecycling. Hierdoor zal het aanbod geregeld variëren. Dus mocht de gezochte kofferbakklep op een bepaald moment toch niet bij ons te koop zijn, dan kan dit enige tijd later dus wel het geval zijn.

Maar niet alleen de gehele achterkleppen, ook losse onderdelen zoals gasveren kunt u bij ons kopen. Net als ruiterwissers, hoedenplanken, emblemen, achterruiten en achterlichten. De gasveren worden per set verkocht en zijn vrij eenvoudig te monteren.

 

gebruikte-achterklep-kopen

 

Hoe kan ik een achterklep bestellen?

Via het bovenstaande systeem kunt u kijken welke tweedehands kofferbakkleppen momenteel via ons te koop zijn. Heeft u de gezocht klep niet gevonden? Neem dan alsnog even contact met ons op. Veel achterkleppen zitten namelijk nog aan de demontage-auto’s bevestigd waardoor ze nog niet in het bovenstaande systeem staan. Per E-mail (verkoop@klaasboer.nl), telefonisch (0595 43 33 30) of via het chatsysteem kunt u geheel vrijblijvend informatie opvragen.

Heeft u de gezochte klep bij ons gevonden? Dan kunt u het bij ons komen ophalen of later verzenden. De klep zal goed beschermd worden verzonden en in heel Nederland worden bezorgd. En zelfs verzending naar andere landen is mogelijk. Betaling kan contant of via bankoverschrijving worden voldaan.

 

tweedehands-autodeuren-portier-kopen

 

Oorzaken en oplossingen van kapotte achterruitverwarming

Ook wanneer een de achterruitverwarming kapot gaat, kan het nodig zijn om de achterklep te vervangen. Maar wat zijn eigenlijk oorzaken en oplossingen van kapotte achterruitverwarming? U kunt het hier ontdekken.

Beschadigde bedrading:
De bedrading die de achterruitverwarming van stroom voorziet, kan beschadigd raken door slijtage, corrosie, vocht of fysieke schade. Dit kan leiden tot een slechte elektrische verbinding en het falen van de achterruitverwarming.

Kapotte zekering:
Een defecte zekering in het circuit van de achterruitverwarming kan voorkomen dat de stroom de verwarmingselementen bereikt. Controleer de zekeringen en vervang deze indien nodig.

Beschadigde verwarmingselementen:
De daadwerkelijke verwarmingselementen op de achterruit kunnen beschadigd raken, bijvoorbeeld door krassen, breuken of andere fysieke schade. Dit kan de efficiëntie van de verwarming verminderen of volledig uitschakelen.

Slechte aarding:
Een slechte aarding in het systeem kan ervoor zorgen dat de achterruitverwarming niet goed functioneert. Controleer de aardingspunten en zorg voor een goede verbinding.

Defecte schakelaar:
De schakelaar waarmee je de achterruitverwarming aan- en uitzet, kan defect raken. Als de schakelaar niet goed functioneert, wordt de stroom niet naar de verwarmingselementen gestuurd.

Glasbreuk:
Als de achterruit is gebroken, kan dit leiden tot schade aan de verwarmingselementen. Een gebroken achterruit moet worden vervangen om de achterruitverwarming weer normaal te laten functioneren.

Bij een gedeelte van deze oorzaken kan het vervangen van de achterklep een praktische oplossing zijn. Ook het vervangen van de achterruit kan soms afdoende zijn.

 

Hoe kan je gasveren monteren?

U vindt hier handige tips over het monteren van gasveren.

  • de gasveer met de hand in te drukken om het te testen, wordt afgeraden. Hierdoor ontstaat namelijk de kans dat de stang verbuigt. Gasveren dienen daarom in uitgeschoven stand te worden gemonteerd.
  • geadviseerd wordt om de beide gasveren tegelijk te vervangen. Meestal hebben ze namelijk een gelijke levensduur.
  • zorg ervoor dat de gasveer alleen in lengterichting wordt belast. De gasveer mag niet in dwarsrichting belast worden.
  • gasveren staan door de aanwezige stikstof flink onder druk. Daarom mogen de veren niet geopend of verhit mogen worden.
  • verwijder de veiligheidsclip voor montage van de gasveer en breng deze na montage opnieuw aan.

 

Hoe kan je een achterklep vervangen?

Ook een achterklep kan vaak vrij eenvoudig gemonteerd worden. Echter verschilt de eenvoud wel type auto. De automerken gebruiken namelijk verschillende bevestigingssystemen. U vindt hier een handig stappenplan:

1. Ontkoppel de accu:
Ontkoppel de negatieve terminal van de accu om elektrische problemen te voorkomen.

2. Verwijder interieuronderdelen:
Als de achterklep elektronische functies heeft (zoals ruitenwissers en verlichting), verwijder dan het interieurpaneel om toegang te krijgen tot de bedrading.

3. Verwijder de bevestigingsbouten/moeren:
Draai de bouten of moeren los waarmee de achterklep aan de auto is bevestigd. Deze bevinden zich vaak langs de rand van de klep bevestigd. Vervolgens kan de achterklep voorzicht worden weg getild.

4. Plaats de nieuwe achterklep:
Vervolgens kan de nieuwe achterklep weer gemonteerd worden. Zorg ervoor dat de bevestigingspunten overeenkomen. Draai de bouten en moeren stevig vast, maar niet te strak.

5. Herstel de bedrading:
Sluit, indien nodig, de elektrische bedrading aan op de nieuwe achterklep en plaats het interieurpaneel weer terug op zijn plek.

6. Sluit de accu aan:
Sluit ten slotte de negatieve terminal van de accu weer aan. De achterklep kan nu getest worden.

 

Ook vele andere auto-onderdelen verkrijgbaar

Naast vele gebruikte achterkleppen, kunt u ook allerlei andere auto-onderdelen bij ons vinden. Zoals bijvoorbeeld tweedehands automotoren, zijpanelen, banden, koplampen, ramen en autodeuren.

Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn bereikbaar per E-mail (verkoop@klaasboer.nl), telefonisch (0595 43 33 30) of via het chatsysteem. Ook bent u uiteraard van harte welkom om bij ons langs te komen.

 

gebruikte-autodeuren-portieren