Gebruikte koplampen en achterlichten te koop

Heeft u een koplamp of achterlicht met schade en wilt u het voordelig vervangen? Dan zou u een gebruikte koplamp kunnen kopen. Een goedkopere oplossing maar toch met het gewenste resultaat. Neem gerust contact op voor informatie over de gezochte koplamp of achterlicht.

Het aanbod van gebruikte koplampen en achterlichten

Bij Autodemontage Klaas Boer kunnen we u een groot aanbod van tweedehands koplampen aanbieden. Van vrijwel alle merken hebben we autoverlichting te koop van allerlei modellen. Het aanbod van demontage-auto’s zal wekelijks veranderen. Er komen namelijk tientallen auto’s per week bij ons autodemontagebedrijf aan. Daardoor zullen er ook elke week weer nieuwe typen koplampen en achterlichten te koop komen te staan.

Niet alle lampen komen echter in de bovenstaande webwinkel te staan. Een (groot) deel van de autoverlichting zit namelijk nog in de demontage-auto’s. Dus heeft u de koplamp of het achterlicht dat u zocht, niet kunnen vinden in het bovenstaande systeem? Neem dan gerust even contact met ons op. Bijvoorbeeld per E-mail (verkoop@klaasboer.nl), via Whatsapp (06 10342710), telefonisch (0595 – 43 33 30) of via de chatfunctie.

 

gebruikte-koplampen-achterlichten-kopen

 

 

Niet alleen gebruikte koplampen en achterlichten in Groningen

Ondanks dat Autodemontage Klaas Boer is gevestigd in de provincie Groningen, kunnen we geschikt zijn voor klanten in heel Nederland. De tweedehands autoverlichting kan namelijk naar u verzonden worden. Dankzij een goede beschermende verpakking kunnen de lampen op een veilige manier worden verzonden. Uiteraard worden er wel verzendkosten berekend.

Maar niet alleen binnen Nederland, ook naar andere landen kunnen de gebruikte koplampen worden verzonden. Voor de aankoop zal de hoogte van de verzendkosten met u worden besproken.

 

gebruikte-koplampen-kopen

 

Tips om gebruikte koplampen en achterlichten schoon te maken

Natuurlijk, het schoonmaken van koplampen kan het zicht op de weg verbeteren en de uitstraling van je auto verbeteren. Hier zijn een paar tips om koplampen schoon te maken:

 

Water en zeep:

– Meng wat mild afwasmiddel met water.

– Gebruik een zachte spons of microvezeldoek om de koplampen schoon te maken.

– Spoel grondig af met schoon water.

 

Tandpasta:

– Breng een niet-schurende tandpasta aan op een vochtige doek.

– Wrijf in cirkelvormige bewegingen over de koplamp.

– Spoel af met water en droog het grondig.

 

Koplampreiniger:

– Koop een speciale koplampreiniger bij een autozaak.

– Volg de instructies op de verpakking voor het reinigen van de koplampen.

 

Schuren en polijsten:

– Gebruik een schuurmiddel speciaal ontworpen voor koplampen.

– Schuur zachtjes de oxidatie en vuil weg.

– Polijst de koplampen met een polijstmiddel voor auto’s.

 

Extra tips bij het schoonmaken:

– Gebruik nooit schurende materialen zoals schuursponsjes, staalwol of harde borstels, omdat deze krassen op de koplampen kunnen veroorzaken.

– Controleer regelmatig de staat van je koplampen en herhaal het reinigingsproces indien nodig, vooral als je merkt dat ze weer troebel worden.

Na het schoonmaken van de koplampen, is het een goed idee om een beschermende coating aan te brengen. Dit kan helpen om toekomstige oxidatie te voorkomen en de koplampen langer helder te houden. En vergeet niet: als de koplampen ernstig beschadigd zijn of als het reinigen niet helpt, kan vervanging nodig zijn voor een optimale veiligheid op de weg.

 

Hoe kan ik een koplamp vervangen?

Het vervangen van het lampje in een koplamp of achterlicht is vrij eenvoudig zelf te doen. Al zal de eenvoud ook te maken hebben met het type auto. En ook het vervangen van de gehele koplamp of achterlicht is vrij eenvoudig. U vindt hier een globaal stappenplan:

Stap 1: Voorbereidingen

 • Zorg ervoor dat de auto uitstaat en dat de koplampen volledig zijn afgekoeld.
 • Open de motorkap en zoek de achterkant van de koplamp.

 

Stap 2: Toegang tot de koplamp

 • Vaak is er een beschermkap achter de koplamp. Verwijder deze voorzichtig door eventuele klemmen los te maken of deksels los te draaien (raadpleeg de handleiding van je auto voor specifieke instructies).

Wilt u de gehele koplamp of het achterlicht vervangen, draai dan de schroefjes los die de kap op zijn plaats houden. Bij sommige auto’s is gebruik gemaakt van een klemsysteem in plaats van schroefjes.

 

Stap 3: Verwijderen van de oude lamp

 • Zoek de lampfitting achter de koplamp.
 • Draai voorzichtig de fitting tegen de klok in (meestal ongeveer een kwartslag) om de lamp los te maken.
 • Trek de lamp voorzichtig uit de fitting. Vermijd het aanraken van het glas van de nieuwe lamp met je vingers om vlekken en schade te voorkomen.

 

Stap 4: Plaatsen van de nieuwe lamp

 • Plaats de nieuwe lamp in de fitting. Zorg ervoor dat het correct geplaatst is en duw het stevig aan zonder te forceren.
 • Draai de fitting met de nieuwe lamp erin met de klok mee totdat het stevig vastzit.

 

Stap 5: Controleer de werking

 • Voordat u alles weer afsluit, is het verstandig om de koplamp te testen om. Zo is het zeker dat de nieuwe lamp goed functioneert.

 

Stap 6: Monteer alles terug

 • Plaats indien nodig de beschermkap of deksel terug op zijn plaats.
 • Controleer nogmaals of alles goed vast zit en sluit de motorkap.

 

Ook vele andere auto-onderdelen verkrijgbaar

Naast vele gebruikte koplampen, kunt u ook allerlei andere auto-onderdelen bij ons vinden. Zoals bijvoorbeeld tweedehands automotoren, zijpanelen, banden, bumpers, ramen en autodeuren.

Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn bereikbaar per E-mail (verkoop@klaasboer.nl), telefonisch (0595 43 33 30) of via het chatsysteem. Ook bent u uiteraard van harte welkom om bij ons langs te komen.