Gebruikte en nieuwe autobanden te koop

Bent u op zoek naar gebruikte of nieuwe autobanden? Via het onderstaande systeem kunt u ons actuele aanbod bekijken. Heeft u de gezochte banden niet gevonden, of wilt u nieuwe banden kopen, neem dan gerust even contact met ons op.

De kwaliteit van gebruikte autobanden

De tweedehands autobanden die we verkopen zijn van een goede kwaliteit. Deze zijn namelijk afkomstig van vrij nieuwe demontage-auto’s waardoor de kwaliteit nog goed is. Door de jonge leeftijd zijn de banden vaak nog geschikt voor vele veilige kilometers. Maar voor een extra voordelige prijs.

Voor extra zekerheid worden de gebruikte banden goed gecontroleerd, voordat ze te koop worden aangeboden. Dus ondanks dat de banden gebruikt zijn, kunnen ze toch een goede en voordelige oplossing bieden.

 

gebruikte-autobanden-kopen-groningen

 

De prijzen van gebruikte autobanden:

Bij Autodemontage Klaas Boer zijn de prijzen slechts:

  • 25,- euro per band (13 t/m 16 inch)
  • 35,- euro per band (17 en 18 inch)

Daarbij worden geen extra kosten berekend voor een ventiel, lood en balancering. De prijzen van nieuwe banden verschillen per merk en maat. Neem voor een vrijblijvende offerte, gerust even contact met ons op.

 

Gratis montageservice bij Autodemontage Klaas Boer

Ook het demonteren van uw huidige banden en vervolgens het monteren van uw nieuwe banden is bij ons mogelijk. En ook het balanceren kan door ons worden gedaan. Wanneer u bij ons banden koopt (gebruikt of nieuw), bieden we het monteren als gratis service aan.

Wilt u banden kopen en laten monteren? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we namelijk een afspraak maken en zorgen dat één van onze monteurs beschikbaar is wanneer u komt. De banden monteren duurt ongeveer 45 minuten, u kunt zodoende wachten op de omwisseling.

Ons bedrijf is gevestigd in Noord Groningen. Contact opnemen is mogelijk van 8:00 tot 17:00 uur. Op zaterdag zijn we geopend van 9:00 tot 13:00 uur.

 

Een ruim assortiment gebruikte autobanden

Dankzij de grote voorraad demontage-auto’s, kunnen we ook een groot assortiment tweedehands autobanden aanbieden. Daarbij heeft u de keuze uit diverse merken en maten. En ook winter, zomer en all-season uitvoering. Banden voor voertuigen zoals motoren en landbouwvoertuigen hebben wij echter niet te koop.

Neem gerust even contact met ons op. Daarbij is onder andere de gewenste bandenmaat van belang voor ons.

En ook nieuwe autobanden kunt u bij ons kopen. Ook daarbij heeft u de keuze uit diverse merken en maten. Verder kunt u ook allerlei metalen en Aluminium velgen bij ons kopen.

 

gebruikte-autobanden-te-koop

 

Invloed van banden op de rijveiligheid

Banden zijn een verrassend belangrijk onderdeel van auto’s. Ze zorgen namelijk voor grip, stabiliteit en controle tijdens het rijden. Met name in verband met de rijveiligheid. U vindt hier de factoren en gevolgen die van invloed zijn:

Bandenspanning:
Een juiste bandenspanning is belangrijk voor een goede wegligging. Te lage bandenspanning kan leiden tot oververhitting, slechte grip en een verhoogd risico op een klapband. Te hoge bandenspanning kan de bandenslijtage versnellen en de wegligging negatief beïnvloeden.

Seizoensgebonden banden:
Het gebruik van seizoensgebonden banden, zoals winterbanden in koude weersomstandigheden, kan de grip verbeteren. Winterbanden zijn ontworpen met een speciaal rubbermengsel en een ander profiel dat zorgt voor betere prestaties bij lage temperaturen en winterse omstandigheden.
Echter kunt u tegenwoordig ook kiezen voor all-season banden. Deze bieden een goede veiligheid tijdens zowel de zomer als de winter.

Profiel diepte:
Het profiel van een band is het patroon van groeven op het loopvlak. Dit patroon zorgt voor grip op de weg, vooral bij nat weer. Controleer regelmatig of het profiel diep genoeg is en voldoet aan wettelijke eisen. Versleten banden hebben minder grip en kunnen eerder leiden tot aquaplaning.

 

gebruikte-autobanden-kopen

 

Balans en uitlijning:
Onevenwichtige banden of slechte uitlijning kunnen leiden tot trillingen, ongelijkmatige slijtage en verminderde controle over de auto. Regelmatige controle en indien nodig balancering en uitlijning zijn belangrijk voor een goede wegligging.

Kwaliteit van de banden:
Investeren in hoogwaardige banden is een belangrijk aspect van rijveiligheid. Kwalitatief slechtere banden kunnen minder grip bieden en sneller slijten, wat de veiligheid kan verminderen.

De bandendruk bij temperatuurschommelingen:
Grotere temperatuursveranderingen zijn van invloed op de bandendruk. Daarom wordt geadviseerd om de bandendruk te controleren wanneer er een vrij grote temperatuurswisseling is geweest. Zo blijft de druk binden de geadviseerde waarden.

Door regelmatig de staat van de banden te controleren en ervoor te zorgen dat ze in goede conditie verkeren, draag je bij aan een betere rijveiligheid en verminder je het risico op ongevallen.

 

Twijfelt u over de staat van uw autobanden? Dan zou u via ons gebruikte of nieuwe banden kunnen bestellen. Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie. Bijvoorbeeld per E-mail (verkoop@klaasboer.nl), via Whatsapp (06 10342710), telefonisch (0595 43 33 30) of via de chatfunctie.