Goede gebruikte automotor kopen?

Is de motor van uw auto helaas kapot gegaan? Dan zou u een goede maar gebruikte automotor kunnen kopen. Op deze pagina vindt u allerlei handige uitleg over het kopen van tweedehands automotoren.

Welke automotoren zijn er te koop?

Voor bijna elk type auto is een gebruikte motor beschikbaar. Met name voor oudere modellen is een vrij groot aanbod van motoren. Maar ook voor jongere auto’s zijn wel gebruikte motoren te koop. Al is het aanbod uiteraard kleiner omdat jongeren auto’s vaak nog niet aan autodemontagebedrijven worden verkocht. Er zijn echter uitzonderingen. Bijvoorbeeld in de vorm van nieuwere auto’s die schade hebben opgelopen door bijvoorbeeld een aanrijding of een andere oorzaak.

Van vrijwel alle merken zijn er gebruikte automotoren beschikbaar. Via het bovenstaande systeem kunt u eenvoudig zoeken via bijvoorbeeld het kenteken, model of merk van de auto. Kunt u de gezochte motor niet vinden? Neem dan even contact met ons op. De meeste motoren zitten namelijk nog in onze voorraad demontage-auto’s. Hierdoor staan ze nog niet in het bovenstaande systeem.

 

hoe-werkt-automotor-onderdelen

 

Wat kost een gebruikte automotor gemiddeld?

De prijzen van nieuwe motoren liggen vaak behoorlijk hoog. Gemiddeld variërend de prijzen tussen de € 4.000 en € 15.000. De prijs is afhankelijk van factoren zoals het merk en model van de auto, het type motor en de installatiekosten.

De kosten voor een gebruikte automotor liggen een stuk lager. Wat voor de meeste mensen de reden is waarom men kiest voor een tweedehands motor. Gemiddeld kosten de gebruikte varianten € 350,- tot € 1500,- euro.

Neem gerust even contact met ons op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave voor de motor die u zoekt.

 

Ook gebruikte motorblokken te koop

Wilt u zelf een nieuwe motor in elkaar zetten? Ook dan kunt u bij ons terecht. Er zijn bij ons namelijk ook tweedehands motorblokken te koop. Deze kunt u vervolgens zelf voorzien van de gewenste motoronderdelen. Uiteraard kunt u als aanvulling ook losse motoronderdelen bij ons kopen.

Voor de verkoop worden de motorblokken gereinigd. Oliën en andere vetten zullen hierdoor grotendeels van het blok verdwijnen. Wel zo prettig tijdens het sleutelen en voor een goede werking.

Ook van tweedehands motorblokken kunnen we een ruim assortiment aanbieden. Van Mercedes tot Opel en van Volkswagen tot Honda. Vraag gerust even naar het actuele aanbod.

 

Extra optie; alleen bepaalde motoronderdelen vervangen

Naast het kopen van een nieuwe of gebruikte motor, kan ook het vervangen van bepaalde motoronderdelen een geschikte optie zijn. Dit is vaak de meest voordelige optie bij het repareren van een kapotte motor.

Ook heeft dit als voordeel dat de motor niet altijd als geheel gedemonteerd hoeft te worden. Al is dit afhankelijk van het motoronderdeel dat kapot is. Ook van gebruikte motoronderdelen kunnen we u een groot aanbod bieden. Het aanbod zal wekelijks variëren in verband met de aanvoer van nieuwe demontage-auto’s.

 

automotor-werking-onderdelen

 

Een andere interessante informatiepagina geeft antwoord op de vraag; Hoe werkt een automotor?

Of bekijk de webshop met gebruikte auto-onderdelen.