Werkwijze
Autorecycling bij Autodemontage Klaas Boer staat gelijk aan professioneel en milieuvriendelijke autorecycling.
Eigenlijk is de voormalige autosloperij Boer niet meer te herkennen in de huidige werkwijze van onze recyclingtechnieken.
Benieuwd naar onze werkwijze, in samen werking met samen in beeld tv hebben we onderstaande informatiefilm gemaakt.
Van autosloperij naar universeel auto-demontagebedrijf.
Vroeger sprak men van een autosloperij, vaak gekenmerkt door milieubelastende werkmethoden. Bij Autodemontage Klaas Boer vinden we het belangrijk om niet alleen een innoverende organisatie te zijn maar stellen we ook hoge eisen aan onze werkmethoden, dit met als doel om tijdens het demontage proces het milieu niet te schaden door bijvoorbeeld gebrekkige aftap methoden.
Zo werken we bijvoorbeeld met een gesloten aftapsysteem waarbij een auto geheel vloeistof en olie vrij gemaakt kan worden.
De materialen die we verwijderen uit alle schade en sloopauto’s bij het aftap proces zijn:
– Remolie
– Motorolie
– Versnellingsbakolie
– Koelvloeistof
– Koudemiddelen (tegenwoordig R134a. Voertuigen voor 2001 kunnen nog eventueel R12 bevatten)
– Benzine
– Diesel
– LPG gas installaties worden in het geheel verwijderd en gerecycled
Deze materialen worden in samenwerking met onze branche organisatie ARN (Auto, Recycling, Nederland) afgevoerd en aangeboden voor recycling.
Graag leggen we u uit hoe we een schade of sloopauto verwerken. Inmiddels behalen we een recycling percentage van ruim 90%. Hier zijn we erg trots op.
We scheiden zo veel mogelijk materialen bij de bron denkt u dan aan:
– Autobanden
– Blik
– Zwaar metaal
– Aluminium
– Oliën
– Koelvloeistoffen/koudemiddelen
– Goede gebruikte auto onderdelen
– Aluminium velgen
– Stalen velgen
Uw sloopauto aanmelden voor recycling? wij doen u graag vrijblijvend een bod. Onder de knop “sloopauto aanbieden” kunt u alle gegevens van uw auto achterlaten, wij reageren vervolgens met een bieding op uw schade of sloopauto.
Stap 1
U biedt een schade of sloopauto aan bij onze inkopers. Samen met onze planners maakt u een afspraak om de schade of sloopauto bij u thuis of op de zaak op te laten halen door onze sloopauto ophaalservice. Zodra een sloopauto bij ons binnenkomt, schrijven wij de sloopauto over en melden de sloopauto bij de RDW Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) af en zal het voertuig een ORAD melding krijgen. Hierna zal de sloopauto niet meer bekend zijn en mag deze ook niet meer de openbare weg op. U krijgt dan van ons een vrijwaringsbewijs. Deze kunt u gebruiken om de autoverzekering stop te zetten. Autodemontage Klaas Boer werkt samen met zo’n 300 andere ketenpartners die zorgen voor een milieuvriendelijke verwerking van de afgedankte schade en sloopauto`s, accu’s, bumpers, banden, katalysatoren, versnellingsbakken, motoren en alle andere materialen die vrij komen bij het recycleproces. Dat proces gebeurt in een aantal stappen, waarbij uiteindelijk nauwelijks restmateriaal overblijft. De wet schrijft voor dat ten minste 95 procent van het autogewicht wordt gerecycled of nuttig toegepast. In de praktijk ligt dat percentage zelfs op 98,4 procent.
Stap 2
Autodemontage Klaas Boer gaat aan de gang met de demontage van uw schade of sloopauto. Veel onderdelen van uw afgedankte schade of sloopauto zijn nog goed bruikbaar en geven wij een nieuw leven. Denk aan de startmotor, versnellingsbak of koplampen, banden, achteras, dynamo en alle andere goede auto onderdelen worden door onze monteurs uitgebouwd en ingeboekt in ons onderdelenmagazijn. U zou de advertenties vervolgens tegen kunnen komen op websites zoals Marktplaats.nl, Autonet.nl of natuurlijk onze eigen website klaasboer.nl. Alle overige materialen die vrij komen van uw schade of sloopauto voeren we af voor recycling door gespecialiseerde bedrijven, denk hierbij aan materialen als het overgebleven kale wrak of banden, olie, koelmiddelen, ruitenwisservloeistof.