Werkwijze

Autorecycling bij Autodemontage Klaas Boer staat gelijk aan professioneel en milieuvriendelijke autorecycling. Eigenlijk is de voormalige autosloperij Boer niet meer te herkennen in de huidige werkwijze van onze recyclingtechnieken.

Benieuwd naar onze werkwijze, in samen werking met samen in beeld tv hebben we onderstaande informatiefilm gemaakt.

 

 

Van autosloperij naar universeel autodemontage bedrijf

Vroeger sprak men van een autosloperij, vaak gekenmerkt door milieubelastende werkmethoden. Bij Autodemontage Klaas Boer vinden we het belangrijk om niet alleen een innoverende organisatie te zijn maar stellen we ook hoge eisen aan onze werkmethoden, dit met als doel om tijdens het demontageproces het milieu niet te schaden door bijvoorbeeld gebrekkige aftapmethoden.

Zo werken we bijvoorbeeld met een gesloten aftapsysteem waarbij een auto geheel vloeistof en olie vrij gemaakt kan worden. De materialen die we verwijderen uit alle schade- en sloopauto’s bij het aftapproces zijn:

– Remolie
– Motorolie
– Versnellingsbakolie
– Koelvloeistof
– Koudemiddelen
– Benzine
– Diesel
– LPG gas installaties worden in het geheel verwijderd en gerecycled

Deze materialen worden in samenwerking met onze brancheorganisatie ARN (Auto Recycling Nederland) afgevoerd en aangeboden voor recycling.

 

Graag leggen we u uit hoe we een schade- of sloopauto verwerken. Inmiddels behalen we een recycling percentage van ruim 90%. Hier zijn we erg trots op. We scheiden onder andere de volgende materialen:

– Autobanden
– Blik
– Zwaar metaal
– Aluminium
– OliĆ«n
– Koelvloeistoffen/koudemiddelen
– Goede gebruikte auto onderdelen
– Aluminium velgen
– Stalen velgen

 

Uw sloopauto aanmelden voor recycling? Wij doen u graag vrijblijvend een bod. Onder de knop “sloopauto aanbieden” kunt u alle gegevens van uw auto achterlaten, wij reageren vervolgens met een bieding op uw schade- of sloopauto.

 

Keurmerk webwinkel

Stap 1

U kunt uw auto aanbieden via onze website, telefonisch of per E-mail. Na een prijsovereenkomst wordt samen met u een afhaalmoment gepland. Het ophalen van uw auto is gratis. Zodra een sloopauto bij ons binnenkomt, schrijven wij de sloopauto over en melden de sloopauto bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) af en zal het voertuig een ORAD melding krijgen. Hierna zal de auto niet meer de openbare weg op mogen. U ontvangt van ons per E-mail een vrijwaringsbewijs. Deze kunt u gebruiken om de autoverzekering stop te zetten. Het demontageproces gebeurt in een aantal stappen, waarbij uiteindelijk nauwelijks restmateriaal overblijft. De wet schrijft voor dat ten minste 95 procent van het autogewicht wordt gerecycled of nuttig toegepast. In de praktijk ligt dat percentage zelfs op 98,4 procent.

Stap 2

Vervolgens gaan we aan de slag met het demonteren van de auto. Veel onderdelen zijn namelijk goed bruikbaar en geven we graag een nieuw leven. De goede auto onderdelen worden door onze monteurs uitgebouwd en ingeboekt in ons onderdelenmagazijn. De onderdelen worden vervolgens aangeboden via websites zoals Marktplaats.nl, Autonet.nl en onze eigen website klaasboer.nl. Alle overige materialen die vrij komen van uw schade- of sloopauto voeren we af voor recycling door gespecialiseerde bedrijven.