werkwijze-autodemontage-boer

Onze “groene” werkwijze

Autorecycling bij Autodemontage Klaas Boer staat gelijk aan professioneel en milieuvriendelijke autorecycling. Eigenlijk is de voormalige autosloperij Boer niet meer te herkennen in de huidige werkwijze van onze recyclingtechnieken.

Benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk dan eens het onderstaande leuke filmpje.

 

 

Van autosloperij naar universeel autodemontage bedrijf

Vroeger sprak men van een autosloperij, vaak gekenmerkt door milieubelastende werkmethoden. Tegenwoordig zijn we een autodemontagebedrijf. We richten ons namelijk niet alleen op autorecycling maar ook op de demontage van goede auto-onderdelen. Deze worden vervolgens getest en te koop aangeboden. De onderdelen zijn vaak voordeliger dan nieuwe onderdelen en kunnen desondanks nog geschikt voor vele kilometers. Meer informatie vindt u op de pagina met de webshop vol gebruikte auto-onderdelen.

 

Milieubewust en innovatief werken

We richten ons steeds meer op een milieuvriendelijke manier van werken. Zo is ons bedrijfspand energieneutraal, gebruiken we zoveel mogelijk “groene” vloeistoffen en wordt lekkage zoveel mogelijk voorkomen. Maar ook veilig en ergonomisch werken krijgt staat tegenwoordig hoog in het vaandel.

Voor het demontageproces begint, starten we met het verwijderen van vloeistoffen. Zo wordt lekkage extra voorkomen. Daarbij werken we met een gesloten aftapsysteem waarbij een auto geheel vloeistof- en olievrij gemaakt kan worden. De vloeistoffen die we verwijderen zijn:

– remolie
– motorolie
– versnellingsbakolie
– koelvloeistof
– koudemiddelen
– benzine
– diesel
– LPG gasinstallaties

Deze materialen worden in samenwerking met onze brancheorganisatie ARN (Auto Recycling Nederland) afgevoerd en aangeboden voor recycling.

Graag leggen we u uit hoe we een schade- of sloopauto verwerken. Inmiddels behalen we een recycling percentage van ruim 90%. Hier zijn we erg trots op. We scheiden onder andere de volgende materialen:

– autobanden
– blik
– zwaar metaal
– aluminium
– oliĆ«n
– koelvloeistoffen/koudemiddelen
– goede gebruikte auto-onderdelen
– aluminium velgen
– stalen velgen

 

Uw sloopauto aanmelden voor recycling? Wij doen u graag vrijblijvend een bod. Onder de knop “sloopauto aanbieden” kunt u alle gegevens van uw auto achterlaten, wij reageren vervolgens met een geheel vrijblijvende bieding op uw auto.

 

tweedehands-auto-onderdelen-kopen