2ehands-auto-onderdelen-bestellen

Koelvloeistof

Koelvloeistof bestaat voor 60% uit water en 40% uit glycolen. Er gaat ongeveer vijf liter in het motorblok. Koelvloeistof circuleert door de motor en neemt warmte op, waardoor de motor op de juiste temperatuur gehouden wordt. In de radiateur koelt de vloeistof weer af, waarna deze weer in de motor wordt rondgepompt.

Bij binnenkomst worden banden eerst handmatig gesorteerd. Een gedeelte van de banden is nog van voldoende kwaliteit om te worden voorzien van een nieuw loopvlak of als profielband te worden geƫxporteerd naar het buitenland. Een gedeelte van de onbruikbare banden wordt vermalen, waarbij textiel en metaaldelen worden verwijderd. Van het overgebleven rubbergranulaat worden onder andere rubberen tegels, isolatiematten en funderingen voor sportvelden gemaakt.

Binnenbanden worden tot grove repen vermalen. Het butylrubber waaruit de binnenband bestaat wordt teruggebracht in de oorspronkelijke chemische structuur, waardoor het beter toepasbaar wordt voor nieuwe producten. Bijvoorbeeld als innerliner, de afdekplaat aan de binnenzijde van de band, waardoor deze luchtdicht is.