2ehands-auto-onderdelen-bestellen

PP & PC Bumper

Alleen bumpers van polypropyleen (PP) en polycarbonaat (pc) zijn geschikt voor verdere verwerking. Bumpers van andere materialen worden niet gedemonteerd. De PP en PC bumpers worden handmatig van elkaar gescheiden. Bij het verwerkingsproces worden de kunststoffen zo zuiver mogelijk gemaakt. PP en PC worden onder andere gebruikt voor wielkasten en kunststof behuizingen van het verwarmingssysteem in nieuwe autoā€™s.

Bij binnenkomst worden banden eerst handmatig gesorteerd. Een gedeelte van de banden is nog van voldoende kwaliteit om te worden voorzien van een nieuw loopvlak of als profielband te worden geëxporteerd naar het buitenland. Een gedeelte van de onbruikbare banden wordt vermalen, waarbij textiel en metaaldelen worden verwijderd. Van het overgebleven rubbergranulaat worden onder andere rubberen tegels, isolatiematten en funderingen voor sportvelden gemaakt.

Binnenbanden worden tot grove repen vermalen. Het butylrubber waaruit de binnenband bestaat wordt teruggebracht in de oorspronkelijke chemische structuur, waardoor het beter toepasbaar wordt voor nieuwe producten. Bijvoorbeeld als innerliner, de afdekplaat aan de binnenzijde van de band, waardoor deze luchtdicht is.