Autodemontagebedrijven verzamelen verbanddozen voor Oekraïne

Jaarlijks komen een bijna 200.000 afgedankte auto’s voor demontage bij autodemontagebedrijven. In veel van deze sloopauto’s zit een verbanddoos of EHBO-kit die nooit is gebruikt. Autodemontagebedrijven hebben het initiatief genomen om deze verbanddozen in te zamelen voor Oekraïne waar een nijpend tekort is aan medische hulpmiddelen. ARN, Auto Recycling Nederland, en brancheorganisatie Stiba ondersteunen het initiatief.

“We vinden het belangrijk om samen iets positiefs te doen voor de mensen in Oekraïne”, zegt Jeroen Boer. Hij is initiatiefnemer bij Autodemontage Klaas Boer. “We zamelen de verbanddozen in bij zoveel mogelijk autodemontagebedrijven. Vanaf een centrale locatie in het land gaat een pallet met verbanddozen en EHBO-kits op transport met een van de vele vrachtauto’s die dagelijks naar de hulporganisaties aan de grens met Oekraïne rijden.”

 

 

Iedereen kan een bijdrage aan deze actie leveren om de mensen in Oekraïne te steunen. We vragen mensen om te kijken of zij een verbanddoos over hebben of ergens een ongebruikte EHBO-doos hebben liggen. Deze kunnen ze brengen bij het lokale autodemontagebedrijf dat bij ARN en/of brancheorganisatie Stiba is aangesloten. Zij zorgen ervoor dat het materiaal op de juiste plek terecht komt.

Met deze landelijke aanpak proberen we een klein steentje bij te dragen aan de steun van Oekraïne. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.