Oud ijzer prijzen in de afgelopen jaren

 

In het jaar 2021 hadden we te maken met wereldwijde stijgende metaalprijzen. In 2022 zijn de prijzen gestagneerd en momenteel in 2023 hebben we te maken met wisselende prijzen. Door onzekere factoren die momenteel in de wereld spelen, is er lastig een verwachting te maken op het gebied van de oud ijzer prijzen. Verder zullen de prijzen ook verschillen per type metaal.

Grote opkopers van oud ijzer hebben actuele overzichten met de dagprijs per type metaal. Maar ook bij ons kunt u metalen inleveren. We berekenen aan de hand van de dagprijs die onze opkoper biedt, de opbrengst dat u per type metaal ontvangt.

Neem gerust even contact met ons op of kom langs op onze locatie in Noord Groningen. Zowel particulieren als bedrijven zijn van harte welkom voor het inleveren van oude metalen.

 

tweedehands-auto-onderdelen-kopen

 

Welke factoren bepalen de ijzerprijzen?

De ijzerprijzen zullen per jaar en zelfs per dag variëren. Maar hoe wordt de prijs eigenlijk bepaald? Welke factoren spelen hierbij een rol? U vindt de antwoorden hier:

De ijzerprijs is met name afhankelijk van de volgende factoren:

• de wereldwijde behoefte aan grondstoffen zoals oud ijzer. De vraag zal bijvoorbeeld hoger zijn wanneer er oorlogen of industriële opkomsten plaatsvinden. De vraag zal verschillen per land en daarmee ook de prijs per land.

• de gasprijzen waar metaalverwerkers mee te maken krijgen. Door hoge gasprijzen zullen metaalverwerkers namelijk de productie verlagen. Hierdoor kan er meer vraag dan aanbod ontstaan.

• de kwaliteit van het ijzer. Is het ijzer bijvoorbeeld wel of niet gesorteerd en is het vervuild of schoon

• een plotselinge gebeurtenis zoals politieke spanningen, een epidemie of een natuurramp.

 

Verschillen van oud ijzer prijzen per type metaal

De factoren die van invloed zijn op de ijzerprijzen, zullen ook verschillende effecten hebben per type metaal. Door de digitalisering zal er naar verwachting een hogere vraag naar metalen als goud, zilver, palladium en koper zijn. Deze metalen worden namelijk gebruikt in printplaten. Hierdoor zullen de prijzen naar verwachting gaan stijgen.

 

Hoe wordt het metaal gewogen?

De opbrengst van metalen is afhankelijk van de actuele dagprijs per kilo. Het gewicht wordt bepaald via onze weegbrug. Om zeker te zijn van de juiste meetwaarden, wordt de weegbrug jaarlijks gekalibreerd. Het keuringsbewijs hangt in onze receptie. Zo bent u verzekerd van de juiste gewichten.

 

De voordelen van oud ijzer inleveren

Uiteraard is de financiële opbrengst één van de belangrijkste voordelen van het inleveren van oud ijzer. Het metaalafval kan u een leuk zakcentje opleveren. Met name zware objecten zoals een fiets, badkuip, radiator of leidingen hebben vaak een relatief zwaar gewicht.

Daarnaast zorgt het inleveren voor een goede metaalscheiding. Dit is weer voordelig voor het milieu.

 

sloop-auto-kopen-noord-nederland

 

Opkopen van uw metaal of schade auto

Wilt u een schade- of sloopauto verkopen? Neem dan gerust even contact met ons op. Vaak kunnen we uw schade-auto voor minimaal 175,- à 200,- euro opkopen. Bent u benieuwd wat u kunt krijgen voor uw auto? Neem dan gerust even telefonisch met ons op of vul het volgende handige offerteformulier in op de pagina over: sloopauto’s inkopen.

Via het formulier kunt u geheel vrijblijvend een marktconform bod ontvangen op uw auto.