gebruikte-auto-onderdelen-te-koop

Autorecycling

Van uw afgedankte sloopauto tot waardevolle grondstoffen die op nieuw te gebruiken zijn. Maar voor het zover is, doorloopt een sloopauto een heel proces: van het inleveren van de sloopauto, de demontage, de vermaling van het wrak tot de scheiding van de laatste componenten.

Na gemiddeld achttien jaar is een auto van showroom auto afgeschreven en vindt zijn weg naar een auto-demontagebedrijf. In Nederland worden er gemiddeld 230.000 sloopauto’s per jaar door erkende auto-demontagebedrijven gerecycled.

 

Autorecyling 2.0

In de volksmond is de term autosloperij, autosloop, sloperij, autokerkhof een alom bekende term.
De afgelopen decennia hebben wij als Autodemontage Klaas Boer ons gespecialiseerd in het duurzaam recyclen van autowrakken.

Benieuwd naar het verschil tussen een autosloperij en een autodemontage bedrijf?
Graag laten we u het verschil zien, een duurzaam autodemontage bedrijf is eigenlijk niet meer te vergelijken met de autosloperij van vroeger. Met de onderstaande gegevens een beter beeld te geven aangaande de autorecycling bij Autodemontage Klaas Boer.
Na dat u uw sloopauto door onze sloopauto ophaalservice heeft laten ophalen, zal de sloopauto nog veel verschillende stappen doorlopen om uiteindelijk weer een nieuwe fiets of trekhaak te worden.

 

Milieu bewust auto recycling

Bij Autodemontage Klaas Boer vinden we het uiterst belangrijk om een milieu bewuste autorecycling toe te passen. Dit betekend dat niet iedere stap direct financieel gewin oplevert, maar wel een beter recycling percentage.

Een voorbeeld is de werkvloer waar de sloopauto`s op verwerkt worden. Al onze werkplaatsvloeren zijn vloeistof dicht en zijn aangesloten op vetafscheiders, mocht het zo zijn dat een sloopauto eventueel olie of andere vloeistoffen lekt, zal dit opgevangen worden en jaarlijks door een erkend bedrijf afgevoerd worden.

Een ander voorbeeld is het inruilen van gebruikte auto-onderdelen. U kunt als klant bij aanschaf van bijvoorbeeld een remklauw de oude remklauw geheel gratis bij ons achterlaten. Zo streven wij erna om de recycling van gebruikte auto-onderdelen te garanderen.